Ajankohtaiset tiedotteet

Isovanhemmat opissa


Isovanhemmat opissa

Syksyn aloittajaisiksi kävi aktiivinen seniorijoukko oppimassa tietotekniikan perustaitoja ECDL-testikeskuksessa Helsingissä. "Isovanhemmat" opiskelivat kolmen koulutuspäivän aikana mm. internetin ja sähköpostin käyttöä. Uusista taidoista innostuneet isovanhemmat olivat koulutukseen erittäin tyytyväisiä ja innolla odotetaan jo tilaisuuksia, joissa uusia oppeja voi toteuttaa käytännössä.

Kyseessä oli eurooppalaisen Grandparents & Grandchildren-hankeen pilottikoulutus. Isovanhemmat ja lapsenlapset-hankkeessa ECDL Finland on ollut mukana yhteistyökumppanina ja suomalaisten ECDL-testikeskusten avulla hanketta on jo toteutettu Suomessa . Hankkeen tavoitteena on parantaa yli 55-vuotiaiden tietoteknisiä perustaitoja hieman erilaisella koulutusmetodilla: kouluttajina toimivat "lapsenlapset" eli vapaaehtoiset tutorit. Koulutus etenee isovanhempien tahdissa, ja opetus tapahtuu vierihoitona: "lapsenlapset" opastavat "isovanhempia" mm. internetin ja sähköpostin käytössä. Koulutuksen päätteeksi isovanhemmat voivat halutessaan suorittaa eKansalainen-ajokortin.

Opettajina toimivat "lapsenlapset" ovat projektissa mukana vapaaehtoisina, ja saavat tästä arvokkaasta  työkokemuksesta työtodistuksen. Opiskelijan on myös mahdollista ansaita opintopisteitä. 
 

Grandparent & Grandsons-koulutushanke käynnistyi Helsingissä Koulutusmateriaali on saanut ECDL Finlandin hyväksynnän eKansalainen-tutkinnon tueksi.
Kiinnostuitko?

Etsimme tulevia koulutuksia varten vapaaehtoisia tutoreita!
Tutorina voi toimia nuori, esim. tietotekniikan tai hoitotyön opiskelija. Tietoteknistä koulutusta ei tarvita, auttamisen iloa sitäkin enemmän. Tutorit koulutetaan tehtäväänsä ja sopimuksen mukaan opiskelijoilla on mahdollisuus saada toiminnasta opintopisteitä. Jokainen tutorina toimiva saa palkkioksi tietotekniikkaan liittyvää tavaraa sekä työtodistuksen.

Lisätietoja tutorina toimimisesta: info@ecdl.fi.

Tulevista koulutuksista pääkaupunkiseudulla voi kysyä ECDL-testikeskus Datafrankista puhelimitse (09) 586 0650 tai sähköpostitse osoitteesta info@datafrank.fi.
 

 
Taitosanomat

ECDL asiakastiedote

Tilaa sähköpostiisi kuukausittain ilmestyvä asiakastiedote >>
Powered by Smart Kotisivutyökalu